Snickaregatan

Snickaregatan

Episod 5, Sveriges tråkigaste podcast.

Missa inte denna femte episod av podden.

Lyssna på podden ljudet inspelade, redigerat av Karl Larsson, läst texterna (skrivna av Magnus Grehn) och kolla på bilderna (Karl Larsson).
Scrolla ner för mer. Glöm inte att gå in och prenumerera på podcast, finns numer även på iTunes.

Snickaregatan

 

Snickaregatan

En del av Snickaregatan startar vid Spolgatan och stiger med en allt brantare lutning upp till toppen av Uvaberg. De flesta husen ser ut som egnahem hus från 1940-talet, men även en del hyreshus med tre våningar finns på gatan. Några äldre hus troligen, 1920-tal ligger också på Snickaregatan. Gatan ligger i ett område som underligt nog kallas Diplomaten i norra Tranås. Varför kvarteret kallas för Diplomaten vet jag inte? Mig veterligen har bara en diplomat i aktiv tjänst besökt Tranås och det var Irlands ambassadör i Stockholm som besökte Tranås at the Fringe 2015, på Plan B när festivalen firade Yeats 150 års minne. Fyra gator har sin sträckning upp till Snickaregatan: Tunnbindaregatan, Muraregatan, Stenhuggaregatan och Spinnaregatan. Hela kvarteret har namn från olika yrken på gatorna.

Rövsvetts andra trummis Niclas Ortman bodde i ett av hyreshusen. Även Beat the Meat gitarristen Molle i ett annat hyreshus. Längst upp på Snickaregatan bor nu legenden, myten, mannen och Kultiveras skapare Colm O’Ciarnain som brukar ha många trevliga sammankomster med kulturfolk som är i residens i Tranås. Norra vedbo härads hattklubb startade sin verksamhet hos Colm på Snickaregatan. De har haft ett par möten med hatt där det mest dryftats om kulturella spörsmål ihop med vin.

Magnus Grehn

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *